Activiteiten & Toerisme

Activiteitenagenda

Bekijk activiteiten van Van der Valk Hotel Nazareth Lees meer

Volgende

Locatie

Stad Gent

Bij uw verblijf in Van der Valk Hotel Nazareth-Gent hoort vanzelfsprekend een uitstap naar onze Oost-Vlaamse hoofdstad Gent. De patriciërswoningen langs de elegante leien (kraanlei, korenlei, graslei,...) en de indrukwekkende historische gebouwen zoals het Belfort, Gravensteen, Sint-Baafskathedraal,.... getuigen van het rijke verleden van Gent. De ideale manier om een eerste indruk te krijgen van de stadskern is een tocht per koets of per boot door het historische centrum.

De stad Gent telt heel wat musea zoals het Museum van Hedendaagse kunst, het S.M.A.K en het S.T.A.M. Bezoek in de Sint-Baafskathedraal het wereldberoemde Lam Gods van Van Eyck en waan je terug in de middeleeuwen in het Gravensteen, een versterkte burcht uit 1180. Geniet vanop de Sint-Michielsbrug van het uitzicht op de graslei en korenlei met z'n vele terrasjes en oude gebouwen.

Het Bourgondische karakter van de stad Gent uit zich in de vele gezellige restaurants, cafées en terrasjes, waar u zowel van typisch Vlaamse gerechten als gastronomische gerechten kunt genieten. In het Patershol bijvoorbeeld, een volkse buurt die de voorbije jaren volledig werd gerenoveerd, vindt u tal van charmante eethuisjes. Zoals elke stad biedt Gent ook verscheidene uitgaansmogelijkheden, zo zijn er tal van theatervoorstellingen, concertzalen, bioscopen, jazzclubs, discotheken, ...

Gent is ook een zeer sportieve stad, zo beschikt het over een uitgestrekt sport -en recreatiedomein, de 'Blaarmeersen', waar u terecht kunt voor allerlei sporten, zoals tennis, squash, windsurfen, kajak, fitness, mountainbike, roeien, atletiek, ...

Niet alleen in het verleden, maar ook hedendaags heeft Gent een internationale uitstraling. Zo zijn de Gentse feesten, 10 dagen lang in juli, een gigantisch volksfeest met folklore, concerten en festiviteiten. In oktober staat ook elk jaar het internationaal filmfestival op de agenda.